Με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οι «Πολίτες Κατά της Ηχορύπανσης»

Για την διαβούλευση της νέας Κανονιστικής διάταξης για την Ηχορύπανση στον δήμο Ηρακλείου

Ανακοίνωση για την διαβούλευση της νέας Κανονιστικής διάταξης για την Ηχορύπανση στον δήμο Ηρακλείου εξέδωσε ο Σύλλογος για την Ποιότητα Ζωής στο Ηράκλειο «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης», μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε στις 9 Σεπτεμβρίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αγριμανάκη.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Ο Σύλλογός μας συναντήθηκε στις 9/9/24 με τον αρμόδιο για την “Κανονιστική Απόφαση για την Ηχορύπανση στον Δήμο Ηρακλείου” Αντιδήμαρχο κ. Αγριμανάκη για να εκθέσει και προφορικά την εμπειρική γνώση του βάσει καταγγελιών που έχει χειριστεί, αλλά και τη γνώση βάσει νομοθεσίας και επιστημονικών μελετών, όπως ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Συνήγορος του Πολίτη και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επισήμανε τις προτάσεις του που δεν συμπεριλήφθηκαν από τον δήμο, τις ασάφειες, τα κενά, αλλά και τα σημεία εκείνα της κανονιστικής που θίγουν υγειονομικές, αστυνομικές, κ.λπ. διατάξεις που δεν είναι σύμφωνες με τη νέα νομοθεσία.

Τόνισε την αναγκαιότητα ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλων, τη συμπερίληψη κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρηματιών, δεδομένου ότι ο αστικός ιστός αποτελεί ζωντανό κύτταρο σε πλήρη δράση και αλληλεπίδραση. Η τήρηση της σχετικής εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί μείωσης της ηχορύπανσης, και αυτό εξάλλου οφείλει να υπηρετήσει η κανονιστική για την ηχορύπανση, είναι μέγιστο ζήτημα για τον δήμο μας, για το οποίο μέχρι και σήμερα καμία στοχευμένη, ουσιαστική και συνολική μέριμνα και δράση έχει ληφθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις του Συλλόγου μας μοναδικό σκοπό έχουν τη μείωση των επιπτώσεων στην υγεία, σε κοινωνικά και μαθησιακά προβλήματα, σε κοινωνικές, οικονομικές και αισθητικές επιπτώσεις και προάγουν την ποιότητα ζωής, προστατεύουν το συνταγματικού δικαίωμα των πολιτών στην απόλαυση ενός ήρεμου περιβάλλοντος ελεύθερου από παντός είδους ρύπους και δη ρύπους ήχων και εκπομπές θορύβων και ενισχύουν την ορθολογική ανάπτυξη του δήμου με όρους βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί